top of page
  • Writer's pictureLa Geganta

Jornades de formació a Luxemburg

Updated: Feb 6, 2020
Els dies 14, 15 i 16 de juny es va organitzar, a Luxemburg ,la Trobada de formació per als professors de català de les comunitats catalanes d’Europa. La trobada va aplegar una quinzena de professors de països com Anglaterra, Suïssa, França, Alemanya, a la seu del Centre Català de Luxemburg.

Aquesta iniciativa s’inscriu en el Pla de foment de l’aprenentatge de la llengua catalana a l’exterior, que impulsen conjuntament la Secretaria d’Acció Exterior i de la Unió Europea i la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.


En la trobada, Montserrat Vilà Santasusana, de la Facultat de Ciències de l’Educació i de Traducció i Interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona, va impartir un taller sobre estratègies metodològiques per a l’ensenyament de la llengua a l’estranger. A més, l'Helena Pujol Bech de l’Escola Catalana de Londres va compartir les seves experiències en l’àmbit de l’ensenyament del català a infants i adolescents. Jo vaig fer una exposició sobre La Geganta, en vaig explicar la història i vaig parlar de qüestions metodològiques. A més, els vaig enredar a tots a fer una classe curta com la que fem amb els petits!...i van quedar encantats!


Gràcies a l'Elena Blaya i la Rosa Maria Fernàndez de la Direcció General de Política Lingüística per animar-me a anar-hi. Gràcies a la Isabel de Luxemburg i l’Elena Pérez de Zuric, que han estat dinamitzant l’aula mestra i es van fer càrrec d'organitzar la trobada. Gràcies a Jordi Gairín, per la bona acollida. I finalment gràcies a tots els docents que hi van participar, per aquesta rebuda tan entusiasta.19 views2 comments

Recent Posts

See All

2 Comments


mercevoltas75
Jul 10, 2022

Per molts anys!

Like

mercevoltas75
Jul 10, 2022

És bonic seguir la diversitat d'activitats.

Us apropeu a molts coneixements. Per molts

Like
bottom of page