top of page
  • Writer's pictureLa Geganta

Jugar sol

Updated: Dec 8, 2019Els temes de les sessions sorgeixen, a vegades, d’objectes que trobo, que tinc a casa, i que penso que mereixen ser mirats i compartits. Aquesta vegada, per la sessió de divendres passat, l’objecte en qüestió era una relíquia que m’ha arribat a les mans darrerament: un joc petitó d’escacs d’aquests de butxaca/ de viatge. Les peces són molt petitones i el taulell té foradets on les peces es col.loquen per assegurar-les, que no es moguin o caiguin.

El fet que fos tant petit - ja d’entrada- era bona cosa, perquè als nens els fascinen les coses petitones.


Ens vam mirar una bona estona el taulell i les peces. A part de fer-los una descripció senzilla de l'objecte (quadrats vermells, quadrats negres, un si un no, trenta-dues peces etc.) els vaig ensenyar les peces una a una: els en posava una a les mans i els feia anar als pares a ensenyar-la, per què repetissin la frase que m’havien sentit dir a mi: "Mira, això és un cavall, això és la reina, això és un paó, el més petit"...etc.


I els vaig explicar la història -mig real mig inventada- que aquest joc era d’un avi que ja era mort, a qui li agradava jugar moltíssim a escacs i que tenia la costum de regalar cosetes petites a la seva dona, a qui també s'estimava infinitament.


Després ens vam mirar un curt d’animació deliciós creat per Pixar, escrit i dirigit per Jan Pinkava, que porta el títol de Geri's Game, i que l’any 1998 va guanyar l’Academy Award for Best Animated Short Film. Geri’s Game és el retrat d’un home vell que juga a escacs amb ell mateix com a contricant i s’ho passa la mar de bé. Mireu-vos-el. És preciós. I té molts elements interessants: la trama, el muntatge, el concepte.


Després del visionat vaig donar-los paper, llapis i pintura vermella, per què fessin un taulell d’escacs. A la majoria els va semblar un exercici interessant i s’hi van posar molt concentrats. Sempre n’hi ha algun, per això, que prefereix fer cors vermells de Nadal, enlloc de dibuixar quadrats de taulell d’escacs. Curiós.
Tot això, després de fer treball de veu i treballar la nova cançó de Fort i fluix que també els està seduint.

59 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page