top of page
  • Writer's pictureLa Geganta

Salut digital


A la sessió de desembre amb la que acabàvem el semestre el diumenge dia 1 de desembre ens acompanyava un noi català que a part de dir-se com el meu germà és ICT Infracstucture Specialist de la UNOPS i es va avenir a fer un tàndem amb mi per tractar el tema dels secrets, les confidències, la salut digital i la seguretat a internet.

La nostra ambició era la de posar sobre la taula un tema tant important com el de l’ús de les noves tecnologies i les xarxes socials entre nens i joves, i fer-ho amb sentit crític i respecte.


Sobretot teníem ganes d’aprendre coses sobre el canvi que “les pantalles” estan generant en el model relacional entre les noves generacions i en la construcció de la identitat juvenil, que ens/ els afecta tant si en fem/fan molt ús com si en fem/fan molt poc.


Volíem generar un espai on, per una banda, poguéssim aprendre coses sobre com ens movem per les xarxes/internet, i poguéssim fomentar-ne un ús crític i responsable.


Vam parlar de seguretat a internet a partir d’exemples relacionats a apps/jocs com instagram, tiktok, fortnite, hay day etc. i vam combinar exercicis de comunicació/contacte per mòbil i exercicis de presència, consciència postural i jocs (sense mòbil!!).




Xerrada introductòria





Exercici d'escolta -per estimular la propiocepció i el sentit de l'oïda


Exercici de pes i treball de grup




Treball per grups inetntant definir una proposta de normes d'ús de "les pantalles" a casa



25 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page