top of page
  • Writer's pictureLa Geganta

Bauhaus

Updated: Dec 7, 2019

Traca final per acabar el curs de català amb el grup de grans!!!


Titelles al Designmuseet.


Però no uns titelles qualsevol!!!....còpies exactes de les marionetes que van fer els estudiants de Oskar Schlemmer de la Bauhaus l’any 1923. El titellaire, l’alemany Christian Fuchs, acompanyat de l’acordeonista Claudia Buder.

La narradora, una servidora, i una mica per casualitat: el dia anterior, per preparar la classe, vaig anar a veure la funció, i a l'acabar em vaig acostar a Christian Fuchs per preguntar-li si l'endemà també faria una introducció tan llarga i en anglès abans de la funció. Li vaig explicar que venia amb un grup de nens i nenes que no l'entenien l'anglès, i que potser una introducció com aquella els podia resultar pesada. No em va escoltar del tot. Em va interrompre i em va posar el text en danès a les mans tot dient: You read tomorrow!

I jo vaig acceptar, també perquè vaig pensar que d'aquesta manera entraríem tots de franc. I així va ser.



Prèviament a la funció vam estar al jardí, on jo els vaig explicar coses sobre l'escola de la Bauhaus i on tots junts vam fer la traducció del text del danès al català. Christian i Claudia presentaven, amb les marionetes, el conte de El Geperut (Les mil i una nits), que va donar peu a parlar, entre altres coses, de l'expressió "treure's el mort de sobre".







22 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page