top of page
  • Writer's pictureLa Geganta

La reina

Updated: Dec 7, 2019


L’eix vertebrador d’aquestes dues últimes sessions de l’any amb el grup de grans: el conte de Pere Pons El rei d’en Set. Aquest és el llibre que em va caure a les mans i que em va seduir de seguida, ja només a nivell de contingut. Però és que a més em va semblar molt adient per a treballar la sensibilitat auditiva, el ritme i la musicalitat. Perquè és una història plena de sons, sorolls, caos, pau i silenci.


En vaig fer una adaptació teatral (titulada La reina d’en Set) fent per manera que cada nen/a del grup tingués un paper, i ens vam llançar a fer l’enregistrament acompanyats d’en Francesc Sitges-Sardà, que a part d’ajudar-nos a enregistrar va fer tot el muntatge posterior. Quan ens vam trobar al mes de novembre per fer la sessió, ja tots tenien llegit i rellegit el seu tros, i després de l’escalfament de cos i el treball de veu, ens vam aventurar a gravar. Vam gravar paraules i sons, individualment i en grup. Aquesta és la feina que vam fer el novembre.


A la sessió de desembre vam parlar una bona estona de la diferència entre l’art figuratiu i l’art abstracte, i vam elaborar unes imatges amb cacau. Cada nen/a va treballar amb una imatge que d’alguna manera representés -sense il·lustrar directament- el seu personatge. Tot això, havent pensat junts sobre com representar cada un dels personatges. La tècnica, que jo he après de la il·lustradora i dissenyadora gràfica Katrine Steward, consisteix en impregnar-se parts del cos (mans, cara, el que sigui) amb oli d’ametlla, deixar empremptes d’oli a sobre el paper i posteriorment revelar les fotos amb pols de cacau.


El dia 9 de desembre vam trobar-nos amb tota la cercavila d’alumnes i pares de La Geganta per prendre xocolata desfeta i pa de pessic, cosa que solem fer quan s’acosten les vacances de Nadal, i que hem fet des dels inicis. Aquesta vegada vam aprofitar la ocasió per explicar el procés de treball fet a partir de la història El rei d’en Set, exposar les imatges fetes amb cacau i regalar a totes les famílies aquesta meravella:Això és una capseta que en Francesc, el Cayu i jo vam pensar i elaborar un parell de setmanes abans de la festa. Conté el codi QR per accedir a l'enregistrament. A darrera la tapa hi figuren tots els noms dels qui van participar al muntatge i a l'objecte de regal mateix. A la tapa hi ha una il.lustració d'en Cayu. Val a dir que no és una còpia sino un original.


Us deixo amb unes quantes fotografies i un vídeo del procés de treball i de la festa.64 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page