top of page
  • Writer's pictureLa Geganta

Volum

Updated: Dec 7, 2019






3 de febrer del 2019

Amb el grup de grans fem la sessió del mes al museu Statens Museum for Kunst.

A tall introductori, treballem el tema del volum. Ho fem des del cos, i a partir d’exercicis diversos que els ajuden a prendre consciència de l’espai físic bidimensional i tridimensional. Treballem també la representació bidimensional d’ambdos sobre el paper.

Ens mirem alguns dels dibuixos de Oscar Reutersvard recollits en el llibre The Impossible Coloring Book, i alguns dibuixos de M.C. Escher (https://www.mcescher.com), que juguen amb figures i móns impossibles.




Després d’aquesta introducció ens mirem pintura danesa del s.XIX i parlem de com en cada cas els pintors s’han servit de tècniques diverses per a representar el volum. Parlem de perspectives, ombres, color.






Apropant-nos molt als quadres i mirant-nos-els des del costat en descobrim la trampa. Ens adonem que tot el que havíem construït amb els nostres ulls era una il.lusió, un miratge fet d'ombres i de línies. I de sobte ve el vigilant de la sala del museu, i ens crida l'atenció. No està permès això d'acostar-se tant a les obres exposades al museu. Hem de mantenir distància. El vigilant ens ensenya amb les mans com de gran és la distància. No ens podem acostar més que això - diu, allargant els braços i les mans endavant. Les palmes es miren l'una a l'altra i fem atenció. El vigilant també en sap de jugar a crear volums. Com nosaltres.





Per acabar anem al taller de plàstica del museu a construir un objecte, que cada nen dissenya i elabora.












22 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page